Tjedan zdravlja u Općini Lopar – 05.10. – 09.10.2020. godine

Stručnjaci iz Specijalne bolnice Medico održali su početkom prošlog tjedna edukativni seminar Prevencijom do zdravih pluća. Svim sudionicima omogućen je i koristan pregled – spirometrija. U srijedu, 07.10.2020. godine Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Rab, djelatnici Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko- goranske županije i Crveni Križ Rab mjerili su krvni tlak i šećer u krvi. Posebno zanimljivo i poučno bilo je u četvrtak, 08.10.2020. godine na radionici crtanja fraktala pod vodstvom Društva za istraživanje i potporu (DIP).

Petak, 09.10.2020. godine bio je rezerviran za sportsko-rekreativno druženje u prijepodnevnim satima. Oko 30 prijavljenih bilo je u šetnji po vodstvom Planinarskog društva Kamenjak Rab od startne pozicije kod Ureda Turističke zajednice Lopar, preko Matahlića do Podšila, Sahare, Zastolca i prema Paparovima natrag do cilja.

Sve je prošlo u najboljem redu i prema očekivanjima organizatora. Svi programi održani su uz strogo poštivanje epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nacionalnog stožera civilne zaštite.

„Obzirom na ograničeni broj sudionika i aktualnu situaciju s koronavirusom, zadovoljni smo i odazivom na događanja koja smo organizirali u ‘Tjednu zdravlja’ u sklopu europskog projekta ‘Od prevencije do zdravlja’. Koristimo priliku zahvaliti svima koji su nam se pridružili te najaviti nastavak aktivnosti koje planiramo organizirati na proljeće sljedeće godine“, poručuju iz Općine Lopar.