O projektu

O projektu

Temeljem ovog projekta prijavitelj i partner žele povećati znanje i svijest o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti raka pluća. Cijeli projekt je usmjeren na promicanje zdravih navika i zdravlja. Kako bi se povećalo znanje i svijest o važnosti promocije zdravlja i prevencije raka pluća predviđeno je niz aktivnosti koje su usmjerene na podizanje osviještenosti  građana i to:

  • Organizacija medijske kampanje;

  • Organizacija manifestacije javnog karaktera „Tjedan zdravlja“;

  • Savjetovanja liječnika;

  • Radionice, seminare i edukacije;

  • Izrada edukativnih materijala.

Provedbom navedenih aktivnosti utjecat će se i na povećanje svijesti o važnosti prevencije pušenja i usvajanja zdravijih životnih navika.

Ciljanu skupinu čine: mlađi od 25 godina, stariji od 54 godine, zaposleni, uključujući i samozaposlene, nezaposleni, uključujući dugotrajno nezaposlene te neaktivno stanovništvo.

DODATNA VRIJEDNOST PROJEKTA je aktivnost MANIFESTACIJA “TJEDAN ZDRAVLJA” koja će se organizirati u Općini Viškovo i Općini Lopar te za koju postoji mogućnost da postane tradicijska više godišnja manifestacija Općina kojom će se promovirati zdrave navike, fizičku aktivnost i zdravu prehranu kao sastavni dio prevencije pojave bolesti. U skopu “TJEDNA ZDRAVLJA”  predviđeni su edukativni seminari, radionice zdravog kuhanja, kreativne radionice 54+, javno zdravstvene akcije, grupno vježbanje, sportska natjecanje, savjetovalište lječnika, organizacija šetnji s uključenom edukacijom o ljekovitom bilju, radionice za učenike osnovne škole usmjerene na prevenciju pušenja, mini radionica za preživljavanja u prirodi, radionice nordijskog hodanja, radionice mindfulness, radionice crtanja fraktala, kulturno-zabavni program.

Ciljevi i očekivani rezultati

Opći cilj projekta je „Povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području općina Viškovo i Lopar“.

Specifični cilj je „Promicanje zdravih navika i zdravlja i/ili povećanja znanja i svijesti stanovnika o važnosti prevencije bolesti“.

Ovim projektom želi se utjecati na povećanje zapošljivosti nezaposlenih žena budući da će temeljem ovog projekta steći novo radno iskustvo ali i mogućnost dodatnog osposobljavanja. Očekuje se da će ovaj projekt utjecati na preranu institucionalizaciju i poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika – osoba u starijoj životnoj dobi te osoba u nepovoljnom položaju.

Ukupna vrijednost projekta:

496.914,53 kune (100% financiranje)

Razdoblje provedbe:

22.10.2019. – 29.05.2021.

Projektni tim:

Projektni tim čine Voditelj projekta i Koordinator na projektu.